Godisrulle

Fröken Godis är nyfiken och vill verkligen vara med där det händer. Så också denna gång när matte och husse ska lägga nytt golv i det nya sovrummet. Genast upptäcker hon en ihålig stor rulle, nämligen en rulle underlagsfoam. Den måste undersökas så hon kryper in och upptäcker hur behagligt mjukt det är. Och som den lilla prinsessa på ärten hon är inser Fröken Godis att hon hittat den perfekta platsen för vila där man samtidigt har full koll på vad som händer. Hon lägger sig men blir ganska snabbt uttröttad, tycker att det händer för lite i rummet. Det visar hon klart och tydligt på sitt sätt...
 
 

Kattbesök

Matte stiger som vanligt upp tidigt och genast är de tre fröknarna på hugget. De vet att när matte stiger upp så blir det också nåt gott i matskålen. När matte tar första steget i trappan ner till köket rusar Miss Grå utför i full fart, fröken Godis trippar sött ner medan baronessan Pepsi skrider i sakta mak. Som vanligt hoppar Fröken Godis upp på fönsterbrädan i avvaktan på att skålen ska fyllas. Men se, i mörkret denna morgon upptäcker hon något utanför fönstret. Hon kryper snabbt ihop och sitter där och stirrar ner på något på marken. Baronessan blir nyfiken och gör henne sällskap. Matte kollar till det hela och ser då en svartvit katt som sitter där ute i kylan och trampar lite försiktigt med tassarna.
 
Matte skyndar sig att fylla matskålen, men inte till fröknarna i huset. Samtliga fröknar ser maten passera och försvinna utomhus. Lätt förvånande placerar de sig alla tre i fönstret och tittar på när kissen kastar sig över deras mat, deras frukost. De följer varje rörelse och lilla fröken Grå kan inte låta bli att klämma ur sig några väl valda ord.
 
Allt går väldigt fort, skålen blir snabbt tom och den nöjda missen kryper ihop och smyger sen sakta iväg längs huset. Fröknarna sitter kvar i fönstret och tittar länge efter den. Under tiden har matte fyllt nya matskålar och serverar nu frukost. Ordningen är äntligen återställd.
 

Återgång

Lilla Miss Grå har avslutat perioden där killar är mest populära, då husse ska bära och gulla och prata och bara sätta henne i fokus, natt som dag. Denna gång höll det i sig ovanligt länge och det märks på hullet. I dagarna har hon återvänt till sitt vanliga jag där matte är allra bäst. Självklart serverar matte extra mycket och extra god mat. Vilar gör hon på mattes bröstkorg, liggandes på en värmepläd till det blir alldeles för varmt. Då gäspar hon, smyger sig ner och lägger sig bredvid matte. Där somnar hon om och drömmer, och tassarna tar sig lekfullt en svängom.
 
 

Julmys

Fröken Godis gillar julen. Det är en speciell tid. Tänk att matte och husse tar in en gran som man kan klättra i och bita på. Här finns glitter och kulor att riva ner och paket att gömma sig bakom. Ibland väljer fröken Godis att bara sitta där på skinnet och titta på ljusen och kulorna. Lite som Ferdinand; "jag trivs bättre här..."
 
 
 

Irritation

Baronessan gör matte sällskap. Hon är inte alls förtjust i husses pyssel på övervåningen eftersom han kör en sån där "helvetesmaskin" som stör och lever om. Hon hoppar upp i klätterträdet och lägger sig där, klipper irriterat med öronen medan hon förstrött spanar ut över trädgården i hopp om att något ska dyka upp. Jag tilltalar henne och då vänder hon sig mot mig, ger mig en blinkning och en stor gäspning tillbaka. En baronessa gör verkligen som hon behagar. Hon anser sig helt enkelt att ha rätt till det.
 
 
 
 

kattkult.blogg.se

Följ baronessan Pepsi, fröken Godis och Miss Grå i deras behagliga liv...

RSS 2.0